detector.media
28.11.2006 17:14
Частина російських журналістів на знак протесту залишила саміт СНД

Російські журналісти, що супроводжували президента Росії на саміті глав держав СНД в Мінську, ухвалили рішення залишити саміт у зв’язку з тим, що організатори заходу - білоруська сторона - не допустила до роботи трьох журналістів російських друкованих ЗМІ.

Зокрема, білоруська сторона не пустила на саміт трьох акредитованих раніше журналістів – кореспондента «Московского комсомольца», фотокореспондентів «МК» і «Коммерсанта». Офіційних пояснень з цього приводу білоруська сторона не надала, проте, як повідомляється, в неофіційній обстановці її представники пояснили, що адміністрація білоруського президента була обурена публікаціями в згаданих ЗМІ.

У зв’язку з цим журналісти поскаржилися прес-секретареві президента Росії Олексію Громову. Його звернення до білоруської сторони було безрезультатним.

У результаті всі журналісти «кремлівського пулу» покинули саміт на знак протесту.

При цьому, щоправда, на саміті залишилися представники державних телекомпаній РФ. Це рішення журналістський колектив мотивував тим , що російська громадськість повинна бути проінформована про те, що відбувається на саміті.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY