detector.media
16.11.2006 10:45
Фестиваль документального кіно "Український контекст" продовжиться понад програму

Закриття сезону фестивалю Днів документального кіно про права людини «Український контекст», яке організатори планували провести в Харкові, не відбудеться. Є замовлення з різних регіонів України про продовження фестивалю.
У Харкові фестиваль «Український контекст», що розпочався у Києві, мав би завершитися. Проте на прохання інших регіонів України (наприклад, Львова та Донецька) він триватиме до наступного року.
Як повідомляється, на фестивалі представлено 72 документальні фільми з 22 країн світу. Сюжети "підказує життя".Фестиваль не лобіює нічиї інтереси. Замовні фільми також не можуть стати його учасниками. Журі фестивалю — правозахисне. Критерій оцінювання — наскільки вдало розкрита тема прав людини.

Назву фестивалю «Український контекст» його директор Геннадій Кофман пояснює тим, що до програми фестивалю підбирають ті фільми, які «дивляться крізь призму проблем в Україні»: «Головна риса фільмів — вони мають художні переваги».

Євген Захаров, голова Української Гельсінської спілки, що є співзасновником фестивалю, впевнений, що найкраще про права людини говорять не сухі факти статистики та звітів, а саме мистецькі акції — конкурс плакатів, музики і, звичайно, кіно.

Кіно документальне має для цього багато можливостей, каже Захаров: «І зростання популярності цього фестивалю свідчить про те, що вибір був вірним».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY