detector.media
25.10.2006 15:16
Міжнародний жіночий фонд мас-медіа вручив свої нагороди
Міжнародний жіночий фонд мас-медіа вручив черговІ нагороди. Відзначають внесок медійниць у розвиток вільної преси. Серед переможців американська, китайська, ліванська та мексиканська журналістки.

Американка Джіл Керол – провела 82 дні у полоні іракських бойовиків. Ліванська журналістка Мей Чідіак проводила журналістське розслідування щодо вбивства колишнього прем’єр-міністра країни Рафіка Харірі. Потому на її життя вчинили замах - підклали бомбу під її машину. Унаслідок вибуху жінка втратила руку й ногу.

Мей Чідіак, журналістка: "Можливо, моє життя й досі в небезпеці. Однак хай там що - я продовжуватиму свою роботу. Деякі сили у Лівані намагаються перешкодити мені та іншим говорити правду усьому світові, про те, що відбувається у нашій країні."

Ще одна журналістка, яку відзначили цього року – китайська репортерка Гао Ю. Її вже нагороджували у 1995. Однак тоді вона не змогла приїхати, бо перебувала за гратами. Пекін засудив журналістку до шести років ув’язнення за нібито розкриття державної таємниці. Ще одна лауреатка – 74 річна мексиканська журналістка Єлена Понятовска. Вона автор книжки "Різанина у Мексиці", в якій засуджує жорстокість влади у п’ятдесятих роках. Упродовж усієї кар’єри відстоювала права громадян та боролася з корупцією.

Єлена Понятовська, журналістка: "Лише якщо ми боротимемося з пригніченням, соціальною несправедливістю - тільки так ми зможемо усвідомити усю багатогранність життя."

На церемонії нагородження вшанували хвилиною мовчання російську журналістку Анну Політковську, яку вбили у Москві 7 жовтня. Водночас учасники церемонії нагородження звертають увагу на те, що з кожним роком професія журналіста стає дедалі небезпечнішою.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY