detector.media
25.10.2006 12:11
«Коммерсантъ-Украина»: Роднянський підтверджує факт переговорів із Пінчуком про купівлю або обмін акцій Нового каналу

Представники Віктора Пінчука спростовують опубліковану вчора інформацію про переговори голови ради директорів «Студії «1+1» Олександра Роднянського з Віктором Пінчуком щодо продажу частки власності «1+1» або її обміну на акції Нового каналу. Зокрема, Микита Потураєв, радник з комунікацій Фонду Віктора Пінчука, у телефонній розмові з «ТК» назвав цю інформацію «чутками».

 

Тим часом газета «Коммерсантъ-Украина» повідомила, що Олександр Роднянський підтвердив факт ведення переговорів не лише з паном Пінчуком, але й з іншими учасниками медіаринку.

 

Роднянський заявив, що не має наміру продавати свою частку в «1+1», але не заперечував, що розглядає можливість обміну своїх активів. «Що ж до обміну акцій «1+1» на акції каналів, що входять до медіахолдингу Пінчука, це цікавіше. Ми шукаємо варіанти розвитку каналу й ведемо переговори з багатьма учасниками медіа ринку. В тому числі з паном Пінчуком».

 

Прес-служба корпорації «Інтерпайп», що належить Вікторові Пінчуку, категорично спростувала факт ведення таких переговорів.

 

Борис Фуксман, співвласник «Студії «1+1», повідомив «Комерсанту», що нічого не знає про можливий обмін або продаж акції каналу. «Скоріш за все, це приватна ініціатива пана Роднянського як голови «1+1», - заявив він.

 

Перший заступник голови правління «Приватбанку» Тимур Новиков, коментуючи чутки про можливу угоду про обмін активами між Роднянським і Пінчуком, сказав «Коммерсанту» наступне: «Якщо такі переговори справді ведуться, то Олександр Роднянський поводиться як недобросовісний продавець, а той, хто веде з ним переговори – як недобросовісний покупець. Що в принципі може говорити Роднянський потенційному покупцеві? Що він продасть канал, якщо виграє апеляційний суд?»  Адвокат Ігоря Коломойського В’ячеслав Карташов нагадав, що відчуження акцій «1+1» заборонене окремими рішеннями Печерського і Шевченківського судів.

 

На думку експертів «Коммерсанта», Роднянський може прагнути вийти з числа акціонерів «1+1», оскільки його бізнес зосереджений у Росії, і йому вигідно позбутись конфліктного активу, передавши зобовязання новому власнику.

 

За матеріалами газети «Коммерсант-Украина»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY