detector.media
24.10.2006 16:33
Олексій Мустафін читатиме лекції в рамках ініціативи «Краще не брехати» про прийоми тиску на журналістів

Голова інформаційно-аналітичної служби телеканалу СТБ Олексій Мустафін проводитиме зайняття для студентів журналістських ВУЗів у рамках журналістської ініціативи «Краще не брехати».

 

Олексій читатиме лекції, які викриватимуть прийоми тиску на журналістів і способи протистояння  їм.

 

«Так, Олексій був на боці цензорів у 2004 році, коли очолював новини «Інтеру». Але його робота на тому ж «Інтері» у 2005 і зараз на СТБ – це зовсім інша журналістика зовсім інших стандартів. А його досвід у часи цензури можна використати проти неї ж. Усі учасники «Краще не брехати» погодилися, що його участь є вдалою ідеєю. Кінець кінцем, хто краще підготує майбутніх журналістів до тиску, які вони можуть зустріти у редакціях?», - каже Єгор Соболєв, голова ГО «За професійну журналістику».

 

«Коли про цензуру і тиск розповідають журналісти – це, на мою думку, необхідно, але недостатньо. Майбутнім медійникам було б корисно розуміти, що відбувається по інший бік умовної барикади. Адже спокуса використати ЗМІ не за призначенням у політиків і власників буде завжди, і навряд чи нинішнє засилля «джинси» набагато краще політичного маніпулювання медіа. Тож  вміння протистояти тиску - як брутальному, так і витонченому – завжди буде в нагоді. Зізнаюся, з людьми, які дотримуються журналістських стандартів, редактору працювати часом важче, але, перефразовуючи старе прислів’я, краще із фахівцем втратити, ані ж з халтурником знайти», - заявив Мустафін.


Олексій Мустафін - заступник голови СДПУ(о). З січня 1998 р. - заступник шеф-редактора, у 2001-2005 рр. - шеф-редактор служби новин телеканалу "Інтер". Автор програми "Післязавтра" (2003-2005 рр.). У січні 2006 р. призначений заступником голови правління з інформаційного мовлення телеканалу СТБ.

 

«Краще не брехати» - це серія спецкурсів та занять, на яких відомі журналісти передають студентам шести журналістських ВНЗ розуміння небезпек, які несуть замовна журналістика та цензура для їхніх майбутніх кар’єр, а також вчать боротися з цими явищами.

 

Організатором ініціативи є ГО «За професійну журналістику» спільно з Незалежною медіа-профспілкою України, Комісією з журналістської етики, «Детектор медіаю» і Національною асоціацією мовників.

                                                                      

Фінансову допомогу ініціативі надав фонд «Відродження».

 

Прес-служба ГО «За професійну журналістику».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY