detector.media
19.10.2006 19:40
DTT створює конкуренцію кабелю й супутнику

Конкурентний ринок багатоканального телебачення дедалі чіткіше відображає тенденцію переважання цифрових наземних систем передачі телесигналу над кабельними та супутниковими мережами. Так, кількість користувачів DTT-платформи Freeview стрімко зростає, і наприкінці цього року, за прогнозами, становитиме 10,5 мільйонів домогосподарств, з яких 7,5 мільйонів будуть підключені виключно до цієї платформи. Разом із тим, прогноз для наявних кабельних мереж після появи Freeview стає дедалі менш сприятливим.

 

В опублікованій цього року доповіді інституту Institute of Practitioners in Advertising, IPA було вказано, що цифрове наземне телебачення у Великобританії досягло за 2005 рік приросту у 8,3%, при цьому DTT-мовленням  охоплено 27,3% британських домогосподарств.

 

Спеціалісти дослідницької компанії Kagan Research вважають, що поява та поширення DTT-платформ закладає підвалини для створення гіперконкурентного середовища. Адже технічні можливості мереж DTT передбачають не лише зниження вартості для передплатників, але й дають можливість, об’єднавши DTT-телебачення та широкосмугові послуги, запропонувати ринку дешевший пакет triple play.

 

Сьогодні у Великобританії платформа Freeview безкоштовно надає своїм передплатникам пакет із 30 цифрових телеканалів.

 

Телекомунікаційна компанія British Telecom розраховує використати Freeview як основу для створення гібридного відеобоксу  DTT/IP, що прийматиме ефірні канали, а платний контент від British Telecom доставлятиметься за принципом IP-VOD.

 

Згідно з результатами дослідження Kagan Research, кількість країн, де найближчим часом значно зросте конкуренція між кабельними, супутниковими і DTT платформами, збільшиться з 23 до 47 до 2011 року. Серед таких країн – Мексика, Туреччина і Росія. В Австралії, Іспанії, Великобританії і США ці платформи вже перебувають в умовах жорсткої конкуренції.

 

Media Resources Management

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY