detector.media
10.10.2006 21:22
Медіа-профспілка вітає журналістів зі звільненням Базіва

Медіа-профспілка вітає звільнення Василя Базіва з посади радника глави Секретаріату Президента і щиро тішиться, що журналісти мали вплив на це важливе кадрове рішення. „Існування такої одіозної фігури при владі загрожувало свободі слова та кидало тінь на Президента Ющенка”, - каже Михайлина Скорик, голова Медіа-профспілки в Києві.

 

За її словами, звільнення колишнього заступника Медведчука Василя Базіва на третій робочий день з часу офіційного призначення свідчить про той великий вплив, який мають ЗМІ в Україні. „Керівник секретаріату Віктор Балога визнав, що саме журналісти змусили його змінити рішення. Цей прецедент показує, що професійно виконуючи свою роботу  – повно і збалансовано інформуючи громадськість про події в державі – мас-медіа можуть ефективно впливати на перших осіб країни”, - відзначає Михайлина Скорик.

 

Після того, як 6 жовтня Балога призначив Василя Базіва, сайт агентства УНІАН  нагадав, що Базіва називали „голосом Кучми”. Телеканал СТБ у вечірньому випуску новин зауважив, що,  коментуючи отруєння Ющенка восени 2004-го, Базів дав пораду, яка обурила демократичні ЗМІ: „Хай Зінченко першим пробує їжу, а потім Ющенко. Так робили правителі в Середні Віки”. А телеканал „Інтер в програмі „Подробиці тижня” детально проаналізував цю ситуацію.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY