detector.media
27.09.2006 09:07
Ефірне мовлення 5 каналу в Одесі досі не відновлено

Як уже повідомляла «Детектор медіа», в Одесі з ефіру зник 5 канал. Його сигнал, без погодження з керівництвом каналу, перестала транслювати Телерадіокомпанія Одеської національної юридичної академії «Академія». Відповідний договір одесити розірвали в односторонньому порядку. Виникли проблеми і у місцевих кореспондентів каналу. Журналістам довелось терміново забирати апаратуру з приміщення корпункту. Проте для цього був потрібен дозвіл проректора. Ще в суботу представники каналу офіційно повідомили Академію про необхідність вивезти техніку, але вранці у вівторок відповіді ще не було. Однак, побачивши увікнені телекамери, чиновник з охорони нарешті підписав необхідні документи за кілька хвилин, хоч перед тим не міг цього зробити уже протягом кількох днів. 

Між тим, в ефірі Академічного телеканалу замість 5 каналу тепер своєрідне ноу-хау: картинку з усіх українських та найвідоміших світових каналів пишуть на відео, а потім дають зі своєю начиткою – це називається програма новин «Рубікон». Крім неї – старе дешеве кіно та довжелезна реклама Юридичної академії.  

В одеському представництві Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення говорять, що обидві сторони мали право розірвати угоду, попередивши про це за місяць. Тому наразі питання для Нацради лише у дотриманні формальної процедури з боку Академії. 

Коментар Олександра Салабая, Представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Одеській області: 

- Вопрос стоит так: правильно или неправильно юридически расторгнут этот договор, правильно или неправильно реализовано расторжение договора в процессе выключения или снятия с эфира программ телекомпании «НБМ» (5 канал). Сейчас этим занимается представительство Нацсовета – я готовлю документ. Я думаю, что оценка ситуации будет дана Национальным советом с учетом анализа всех документов. 

Із директором ТРК «Академія» Станіславом Кісєльовим представникам каналу зустрітися досі не вдалося. Спілкуючись у телефонному режимі, він повідомив, що представники Нацради уже звернулися до нього за необхідними документами по цій проблемі. Наразі, прості одесити продовжують дивитися 5 канал лише у кабельній мережі. 

Коментар Ігоря Яковлєва, екс-директора ТРК «Академія»: 

- Расторжение договора произошло уже после выборов – после того, как к власти пришла другая команда. Самостоятельных решений там никто не принимает. Без согласования сверху в Академии ничего не происходит. Почетным президентом Международного гуманитарного университета также, как и Почетным президентом Одесской национальной юридической академии является Сергей Кивалов. 

Прес-служба 5 каналу

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY