detector.media
23.08.2006 11:48
Британський телеканал для дітей цензурує мультфільми

У Великобританії зафіксовано перший випадок цензури мультфільмів. Керівництво британського телеканалу для дітей Boomerang прийняло рішення вирізати з кількох мультиплікаційних фільмів, які демонструються на каналі, сцени з курінням героїв.

Як передає (с) Associated Press, одним з перших такої процедури зазнав класичний діснеївський мультфільм "Том і Джері", з кількох серій якого, знятих більше 50 років тому, було вирізано сцени, де герої палять. В адміністрації каналу зазначили, що такі сцени можуть постати в дитячій уяві як такі, що "вихваляють куріння і представляють його привабливим".

Як зазначила віце-президент каналу Boomerang компанії Turner Broadcasting UK, відповідальна за формування сітки мовлення Сесилія Перссон, найближчим часом аналогічні сцени буде вирізано з усіх мультфільмів, які стоять у сітці мовлення каналу.

В організації Ofcom - британському регулятивному органі у сфері телемовлення - заявили, що вітають ініціативу дитячого телеканалу. "Така політика узгоджується з прийнятим у країні мовним кодексом, в якому йдеться, що в програмах, цільовою аудиторією яких є діти, не має фігурувати куріння".

Водночас представники громадської організації Forest, яка виступає за права курців, такі новації на дитячому телеканалі розцінили як "повний абсурд".

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY