detector.media
14.08.2006 17:42
Кореспондентам BBC відмовляють у репортажах через білий колір шкіри

Британська телерадіокомпанія BBC опинилася під вогнем критики за те, що занадто часто посилає білих журналістів у країни, населені переважно представниками іншого кольору шкіри.

Редакційну політику корпорації розкритикувала директор з питань культурної розмаїтості Мері Фітцпатрік, що на BBC стежить за тим, щоб враховувалися інтереси глядачів. За словами Фітцпатрік, вона "втомилася" від програм, що подаються в стилістиці "ми отут приїхали в Африку", а також від передач, у яких представник європеоїдної раси звертається з проханням до телеглядачів "подивитися на цих людей".

За словами директора, життєво необхідно, щоб новини на BBC враховували інтереси аудиторії, що обслуговують. Про це потрібно пам’ятати і при відборі ведучих, впевнена Фітцпатрік.

Однак не всі на BBC згодні з її думкою. Так, джерело Telegraph назвало заяву директора з питань культурної розмаїтості "абсурдною".

У Європі вже були випадки відмов у прийомі на роботу співробітників з білим кольором шкіри. Наприклад, недавно в Британії дипломованому історикові відмовили у роботі через те, що він неафриканського, афро-карибського, азіатського чи китайського походження.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY