detector.media
08.08.2006 15:27
Українська кінокомпанія "Тріумф" та канадська корпорація ІМАХ планують відкрити кінотеатри формату 3D

Перший схожий кінотеатр має з’явитися в Києві вже влітку 2007 року.

Запуск 3D-кіно в Києві компанії  почнуть із прокату літніх блокбастерів від IMAX. Серед них - 5-а частина легенди про Гаррі Поттера: "Гаррі Поттер і Орден Фенікса", прем’єра якої запланована на липень 2007 року. Це перший блокбастер, який було вирішено випустити відразу в звичайному форматі й у 3D.

Формат IMAX був розроблений групою канадських вчених у 1970 році. Середній екран IMAX зазвичай має розмір 18х24 м і за формою схожий на вигнуту сферу. Покриття екрана в таких кінотеатрах латексне або металізоване. Це дозволяє зробити зображення в кілька разів більш якіснішим, ніж у звичайному кінотеатрі.  Екран за розмірами набагато перевищує можливості периферійного зору людини. Глядач забуває про те, що екран має кордони - зображення заповнює всю зону видимості.

Нову технологію тривимірного зображення вже оцінили росіяни. Перший кінозал IMAX був відкритий у 2003 році в Москві. На сьогодні більше 260 постійних кінотеатрів IMAX працюють у 36 країнах світу.

Дотепер головною проблемою кінотеатрів IMAX була обмежена кількість фільмів у форматі 3D - їх треба було знімати спеціально. Однак цього року з’явилася технологія перекладу ігрового фільму, знятого на плівці, у 3D-формат. Це значно розширить репертуар IMAX.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY