detector.media
12.07.2006 16:04
Томенко вимагає покарати "регіоналів" за напад на журналістів телеканалу "СТБ"

«Дуже сумно, що одним із перших кроків депутатів від Партії регіонів після створення «антикризової» коаліції стала участь у побитті журналістів. Тому я не здивуюся, якщо Партія регіонів, закріпившись у владі, відновить в Україні політичну цензуру та переслідування журналістів у кращих традиціях часів Кучми-Медведчука». Так народний депутат, заступник керівника фракції БЮТ Микола Томенко прокоментував інформацію про інцидент із журналістами телеканалу «СТБ», який відбувся 12 липня біля Верховної Ради України.

За інформацією ЗМІ, журналістка Маргарита Ситник та оператор Володимир Новосад вели зйомку акції, що її влаштували біля Верховної Ради прихильники Партії регіонів. В цей час до них підійшли кілька осіб з депутатськими значками, серед яких журналістка впізнала парламентарія з фракції Партії регіонів Олега Калашнікова. Депутати зажадали, аби оператор вилучив з камери та віддав їм касету з відзнятим матеріалом. Коли телевізійники відмовилися, народні обранці забрали касету силоміць із застосуванням фізичної сили.

Томенко нагадав, що такі діяння, у разі їх доведення, можна кваліфікувати як перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення їхнього права на особисту недоторканність, що передбачає кримінальну відповідальність.

Заступник керівника БЮТ пообіцяв, що парламентська фракція БЮТ у Верховній Раді ініціюватиме створення тимчасової спеціальної слідчої комісії щодо цього інциденту та готуватиме відповідні звернення до правоохоронних органів.  «Ми захистимо українських журналістів від будь-яких спроб відновити у нашій країні політичну цензуру», - переконаний Микола Томенко. 

Прес-служба М.В. Томенка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY