detector.media
11.07.2006 13:59
Парламент Єгипту прийняв закон, який скасовує ув’язнення журналістів

Депутати Народних зборів (парламенту) Єгипту схвалили виправлення до закону про друк, який у більшості випадків скасовуює тюремне ув"язнення для журналістів за їх публікації, повідомляє "Кореспондент" з посиланням на РИА Новости. 

Зокрема, мова йде про скасування покарання у виді ув‘язнення представників ЗМІ за публікацію матеріалів про корупцію державних чиновників.

"Ми не хочемо, щоб журналісти боялися викривати корупцію", - сказав спікер парламенту Фатхі Сурур. Він підкреслив, що парламент Єгипту ввійде в історію як перший парламент в арабському світі, який скасував тюремне ув‘язнення для журналістів по більшості питань їх професійної діяльності.

Напередодні єгипетські журналісти з незалежних і опозиційних видань провели акцію протесту, вимагаючи скасувати всі положення закону про печатку, що допускають як покарання для працівників ЗМІ тюремне ув‘язнення.

Профспілка журналістів Єгипту послідовно домагається скасування покарання у виді тюремного ув‘язнення для журналістів у справах, пов‘язаних з їх професійною діяльністю.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY