detector.media
27.06.2006 15:00
Нацрада з питань ТБ та радіо збирається підписати меморандум про співпрацю з телерадіоорганізаціями

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення збирається підписати меморандум про співпрацю з телерадіорганізаціями щодо проблем виконання положень закону "Про телебачення та радіомовлення".

За словами голови Нацради Віталія Шевченка, текст меморандуму з телеканалами вже погоджений і невдовзі має бути оприлюднений.

"Протягом останнього місяця ми зустрілися з керівниками  провідник телеканалів і обговорювали питання щодо поліпшення українського телерадіопростору. Наша співпраця показала, що заяви про те, що закон був неправильний, складний тощо були безпідставними. Ми знайшли всі можливості того, як треба його виконувати і ми це запишемо в документі".

Меморандум невдовзі мають підписати представники найбільших телеканалів, але документ є відкритим, і приєднатися до нього зможуть всі бажаючі.

"На останній стадії переговорів з якихось причин не була присутня НТКУ, але це організаційні питання. Всі інші керівники загальнонаціональних телеканалів пристануть на його підписання", - зазначає Віталій Шевченко.

Поки що основні положення Меморандуму не розголошуються, однак в коментарях "ТК" голова Нацради наголосив: "Ми передбачаємо меморандумом і режим входження у безумовне виконання рішень та приписів нового закону, і разом з тим кількома нормами меморандуму ми будемо розшифровувати місця статей закону, які не мають чіткого визначення".

Також робота ведеться й над меморандумом з радіокомпаніями. Як уже повідомляла, Нацрада робила спроби підписати меморандум з радіокомпаніями, однак він так і не був втілений в життя.

Нагадаємо, що це не перший меморандум Нацради з телеканалами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY