detector.media
24.05.2006 18:59
Група "безстрашних" українських журналістів зніматиме десятисерійний фільм про "погане" НАТО

Як повідомляє Медіа-центр «Розмай», «група безстрашних журналістів» планує здійснити першу в історії України «небезпечну подорож хащами ситої Європи», аби з`ясувати, що таке НАТО - ворог чи друг.

«На автобусі групи «світитиметься» напис великими літерами: «НАТО: свій чи чужий?» - саме такою є робоча назва 10-серійного телевізійного документального фільму про «спадкоємців паліїв війни», який творча група медіа-центру «Розмай» має намір створити після більш ніж двомісячної мандрівки, - йдеться у повідомленні. Журналісти намагатимуться взяти за горлянку підступних політиків і вибиватимуть з них відповідь на запитання: чому вони не живуть собі тихо-мирно, а створили блок, який багато хто з українців називає агресивним? Вони прориватимуться у їдальню до натівського солдата, аби подивитися: чим його, сердешного, харчують? вдиратимуться до спальні натівського матроса: з ким він, бідолашний, розмовляє уві сні? і розпитати їх: чи не легше б їм служилося в армії нейтральної країни? Українські журналісти планують вивідати, чому на території країн-членів НАТО падають літаки, скільки заробляють генерали, як почуваються серед чоловіків численні жінки у погонах. А також з`ясувати багато-багато інших аспектів, що цікавитимуть українського глядача.

Ведучим фільму і керівником проекту виступає Вадим Кастеллі,  що вже був режисером двох ігрових фільмів «Вперед за скарбами Гетьмана» та «Подарунок для Маргарет Тетчер», а також автором телевізійних фільмів і передач. Режисер зйомок - Леонід Бухтіяров,  досвідчений документаліст. Автор сценарію - журналіст Юрій Луканов, продюсер та автор документальних фільмів «Три любові Степана Бандери», «Хто ви є, містер Джекі?», «Портрет мафії в жіночому інтер`єрі». Фінансування фільму не здійснює НАТО, США, або Н.Вітренко". 

26 травня 200 року о 14.30. у приміщенні Укрінформу за адресою вул. Хмельницького, 8/16 в Києві відбудеться прес-конференція авторів проекту.
 
У ній візьмуть участь: 1. Вадим Кастеллі, продюсер проекту «НАТО: свій чи чужий?». 2. Мар`яна Воронович, журналіст. 3. Ярослава Гаврищук, журналіст. 4. Юрій Луканов, журналіст, автор сценарію.

Контактний телефон: (044)234-8402

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY