detector.media
12.05.2006 10:50
"Аль-Каїда" обіцяє помститись за карикатури на пророка

Високопоставлений представник "Аль-Каїди" закликав мусульман усього світу знищити Данію, Норвегію і Францію за публікацію карикатур на пророка Мухаммеда.

Відеозвертання Мохаммеда Хассана з відповідним закликом було розміщено на одному з екстремістських сайтів.

"Мусульмани! Помстіться за свого пророка... Ми бажаємо маленькій державі Данія, Норвегії і Франції знищення, - заявляє на плівці терорист. - Знищіть їхні будинки, змусьте їхню землю трястися й втопіть їх у морі крові".

Уродженець Лівії Мохаммед Хассан, також відомий під ім’ям Шейх Абу Яхіа аль-лібі, раніше був захоплений у полон американськими військовими й утримувався у в’язниці на авіабазі в афганському Баграмі. Однак у липні минулого року йому разом із трьома спільниками удалося втекти.

В аудіозверненні лідера "Аль-Каїди" Усами бін Ладена в квітні 2006 року також згадувався скандал з карикатурами. "Терорист номер один" закликав до бойкоту товарів із західних країн, чиї ЗМІ опублікували зображення пророка Мухаммеда.

Серія карикатур на пророка, що вперше з’явилася на сторінках датської газети Jyllands-Posten, призвела до масових акцій протесту мусульман в усьому світі.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY