detector.media
28.04.2006 13:36
Безсмертний називає пропозиції "регіоналів" запізнілими

Один з лідерів «Нашої України» Роман Безсмертний назвав «запізнілою» пропозицію Партії регіонів стосовно початку процесу формування парламентської коаліції. Про це він заявив в інтерв’ю журналістам у п’ятницю, коментуючи заяви лідера Партії регіонів Віктора Януковича, повідомляє "Proua".

Воднораз Безсмертний повідомив, що сьогодні о 15:00 «Наша Україна» планує провести засідання політради, на якому розгляне зокрема і це питання і планує підготувати відповідь для Партії регіонів з приводу їхньої пропозиції. «Але можу уже сьогодні сказати, що раніше ухвалені рішення політрадою блоку зобов’язують працювати нас в межах трійки - «Наша Україна», БЮТ і СПУ», - відзначив Безсмертний.

Він також повідомив, що за станом на сьогодні, після того, як підписано протоколи про структуру угоди про створення коаліції, листи і звернення про необхідність проведення аналогічних консультацій на місцевих рівнях, робота у форматі трійки «зайшла надто далеко, щоб повертатися на 180 градусів і рухатися у зворотному напрямку».

«Ініціативи Партії регіонів є запізнілими», - повторив Безсмертний, додавши, що, на його думку, «Нашу Україну» нікому не вдасться схилити до зміни позиції щодо формування коаліції.

Безсмертний повідомив, що сьогодні його політична сила, Блок Юлії Тимошенко і Соціалістична партія України проводять активну роботу над програмою про створення коаліції, над регламентом і засадами внутрішньої і зовнішньої політики. За його словами, п’ять робочих груп працюють над окремими сегментами програми коаліції; періодично проводяться міжпартійні консультації. При цьому Р.Безсмертний нагадав, що лідери трьох політичних сил раніше домовилися не виносити на публічне обговорення ці питання.

За словами Безсмертного, «Наша Україна», СПУ і БЮТ планують уже до початку роботи сесії парламенту V скликання «запропонувати серйозний програмний документ».

Коментуючи той факт, що сьогодні на громадських слуханнях, присвячених питанню формування коаліції, відсутні представники БЮТ і СПУ, Р.Безсмертний не зміг відповісти на питання, чому представники вказаних політичних сил не прийшли на ці слухання. Говорячи про те, що «Наша Україна» сама запропонувала СПУ і БЮТ програму створення коаліції, Р.Безсмертний наголосив, що «в українській політиці так склалося, що хтось пропонує, хтось працює, а хтось дає оцінки».

Безсмертний при цьому заявив, що не бачить «на політичному горизонті» іншої політичної сили, яка б запропонувала кращу програму формування коаліції, ніж та, яку висуває «Наша Україна». При цьому він повідомив, що, розробляючи цю програму, представники його політичної сили зверталися по допомогу до незалежних експертів з тим, щоб вони дали свою оцінку зазначеній програмі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY