detector.media
18.04.2006 16:02
Над Лукашенком хочуть організувати «суспільний процес»
Білоруська опозиція хоче організувати "суспільний процес" над режимом Олександра Лукашенка. Як повідомив у вівторок журналістам лідер білоруської опозиції, колишній голова Об'єднаної цивільної партії Анатолій Лебедько, перше засідання такого Міжнародного суспільного суду відбудеться вже у вересні.

"Воно пройде або у Вільнюсі, або в Києві, або у Варшаві, або в Москві, або в Мінську. Це питання ще обговорюватиметься", - сказав Лебедько, який стверджує, що ідея білоруської опозиції отримала підтримку президента Литви Валдаса Адамкуса. За словами опозиціонера, "звинувачення" представить "десятки, сотні епізодів порушень законів Білорусі й Конституції".

Зокрема, уточнив Лебедько, йтиметься про події 1996-го року, коли Лукашенко розпустив парламент, який хотів оголосити імпічмент президентові, й президентських виборах березня 2006-го року, балотуватися на яких, на думку опозиції, Лукашенко не мав права. Крім того, опозиція має намір підняти питання про зникнення в Білорусі політичних опонентів Лукашенка сказав Лебедько.

На його думку, "суддями" можуть стати Вацлав Гавел, Лех Валенса, Олександр Квасневський. "Це будуть десять-п'ятнадцять людей, відомих в Європі й світі, щоб висновки суду не викликали сумнівів", - сказав Лебедько.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY