detector.media
14.04.2006 13:27
В США йде розгляд судового позову проти Пінчука

Наприкінці березня цього року в окружному суді в США розпочався судовий процес проти депутата Віктора Пінчука. Як повідомляє газета "The Boston Globe", позов подали три кіпрські компанії, які є співвласниками Нікопольського феросплавного заводу.

Ці три компанії звинувачують Пінчука, Джері Маргуліса з штату Массачусетс та Олександра Новака з Бостону в перекачуванні доходів заводу, хабарництві, відмиванні грошей та шахрайстві.

В позові зазначається, що Маргуліс, Новак, Пінчук та інші діяли скоріше як кримінальна організація, ніж легальний бізнес. Як зазначається в позові, Маргуліс, Новак та Пінчук корупційним шляхом отримали контроль над Нікопольським феросплавним заводом, який до цього був у держвласності.

Орієнтовна вартість заводу складає більше одного мільярда доларів, проте Пінчук придбав його за 80 мільйонів доларів, зазначається в позові.

Як йдеться в заяві, "вони розграбували завод, направляючи його прибутки в компанії, які вони контролювали в США та за кордоном". Дві з цих кампанії "Interpipe North America" та "Ferrex " базуються в штаті Масачусетс, зазначено в позові.

Згідно із заявою, пише видання, Маргуліс та Новак, використовуючи їхні американське громадянство та знання російської й англійської мов часто подорожували за кордон, щоб організувати роботу цих компаній.

В позові також зазначається, що Новак є директором двох компаній "Allied Steel" та "Steelex", а Маргуліс, якого названо кузеном Пінчука, є директором "Interpipe North America" та "Sepco", які зазначені в позові як відповідачі. Обоє чоловіків названі в позові друзями дитинства Пінчука, який "провів частину його молодості в Масачусетс".

В позові також зазначається, що Пінчук використав свої сімейні зв’язки, щоб потрапити до НЗФ та уклав контракти з компаніями, підконтрольними Маргулісу та Новаку. Як відомо. Пінчук є зятем колишнього президента України Леоніда Кучми.

Через ці контракти НЗФ купляв сировину за завищеною ціною у юридичних осіб, яких контролювали обвинувачені, та продавали кінцевий продукт за заниженою ціною юридичним особам також їм підконтрольним.

В позові також зазначається, що "відкати" та хабарі сплачувались українським високопосадовцям, в тому числі і Кучмі. Три кіпрські компанії, які є позивачами, - це Athina Investments Ltd, Varkedge Ltd., та Wisewood Holdings Ltd.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY