detector.media
10.04.2006 17:47
В Харкові відбувся фестиваль аматорського кіно

"Професіоналів просимо не турбувати". Це – гасло першого фестивалю аматорського кіно "Експромт", що відбувся у Харкові. Свої роботи презентували кінематографісти з 4 країн. 
Як відрізнити аматорське кіно від фахового? На думку організаторів фестивалю "Експромт", головний критерій такий: якщо фільм знято на кіноплівку, над ним працювали професіонали. Подібні роботи журі не приймало. Більше – жодних обмежень. До участі запрошували студентів кінематографічних факультетів, музикантів, які самі знімали собі відеокліпи, та просто усіх тих, хто відчув у собі хист до зйомки й монтажу, повідомляє 5 канал

Михайло Лук’яненко, організатор фестивалю "Експромт":
"Если там есть идея, действительно есть сюжет, есть какой-то изюм – тогда он наш человек. Снимать – на что угодно. Есть одна работа, на мобильный телефон снятая. Неигровое кино, абстрактная картинка, но, все равно, интересно."

Харків’янин Олексій Галанін представив відеофільм, над яким працював спільно зі своїм другом з Москви. Реальна історія родини друга й стала основою сюжету. Батько автора картини повертається з Америки до своєї невиліковно хворої матері. Це – не звичайне home video, переконаний Олексій, а крок до справжньої творчості,.

Олексій Галанін, співавтор фільму:
- Фильм был послан в США на конкурсы и всякое такое, но вот этот фестиваль, он единственный в Украине, беспрецедентный. Каждый делает то, что ему нравится, а потом узнает, что другому это тоже нравится. Они находят друг друга и потом, возможно, создаются студии, коллективы, более сильные работы.

За рік у Харкові пройде другий фестиваль "Експромт". Як обіцяють організатори, буде не лише кіно, а й експериментальні театральні вистави та конкурс авангардного фото.
 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY