detector.media
05.04.2006 15:00
Білоруська опозиція переходить до нової стратегії боротьби

Білоруська опозиція переходить до нової стратегії боротьби з владою, йдеться в сьогоднішньому зверненні лідера опозиції Олександра Мілінкевича. "Після виборів ми не відступаємо, а переходимо до облоги режиму. Це розумний і точний розрахунок, - йдеться у зверненні. - Ми переходимо від етапу прекрасного романтичного пориву мужньої меншини до щоденної просвітницької та інформаційної роботи десятків тисяч волонтерів свободи".

На думку Мілінкевича, ядром опору стануть політичні партії і неурядові організації. "Сьогодні в основі наших дій три основоположні напрямки: вільні вибори, вільне слово, вільна освіта", - підкреслюється у зверненні.

За словами Мілінкевича, мирні акції протесту - це тільки незначна частина нової стратегії. "Ми вестимемо збір підписів за зміну Виборчого кодексу, відкликатимемо депутатів Палати представників і місцевих Рад. Усі наші кроки будуть спрямовані на створення в Білорусі умов для проведення вільних і відкритих виборів", - говорить лідер білоруської опозиції.

Крім того, планується створення за межами країни незалежного телебачення й радіо, які робитимуться білорусами, говорити про білорусів і транслювати на Білорусію. "Ми підтримаємо недержавну пресу, яка, наперекір прагненням режиму, продовжує нести в народ слово правди. Ми максимально підтримаємо кожну громадську ініціативу з видання бюлетенів, листівок, локальних газет. Ми розширимо зону вільного Інтернет-простору", - йдеться у зверненні.

Також планується організація в країні "народних університетів". Крім того, білоруська опозиція має намір створити можливість для білорусів навчатися в кращих університетах Європи і стажуватися в кращих європейських організаціях і підприємствах. Мілінкевич впевнений, що прихильники змін об'єдналися, подолали страх і готові боротися за гідність Білорусії і її народу.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY