detector.media
28.03.2006 13:28
Президент закликає не ділити посади

Президент Віктор Ющенко вважає, що консультації між політичними силами, які проходять до нового парламенту, мають консолідувати Україну.

Під час зустрічі з прем’єром Юрієм Єхануровим президент висловив переконання, що у процесі консультацій "необхідно зняти всі питання, які роз’єднують Україну чи політичний електорат".

"Нам слід поставити за мету працювати стабільно й на основі спільного політичного меморандуму, в який занести всі цінності, визначити їх як основу взаємодії", – наголосив Ющенко, слова якого наводить прес-служба президента.

На переконання Ющенка, сьогодні слід вести мову про єдність довкола національних цінностей, національної програми, сформованої, в тому числі, й у щорічному звернені президента до Верховної Ради.

"У нас повинна бути система цінностей, навколо якої формується коаліція, а не система крісел, довкола яких іде поділ", – підкреслив він.

При цьому президент додав, що не вважає розподіл влади другорядним питанням, однак поки що воно не головне.

Сьогоднішнє завдання, на його думку, полягає у тому, щоб при проведенні політичних консультацій сформувати спільний план дій, який би забезпечував стабільність державного розвитку на найближчі чотири роки.

Ющенко також зазначив, що має намір привітати переможців виборів після офіційного повідомлення результатів голосування.

У вівторок Ющенко проводить низку попередніх політичних консультацій із керівниками партій та блоків – лідерів парламентських перегонів, зокрема, Юрієм Єхануровим, Юлією Тимошенко, Віктором Януковичем та Олександром Морозом.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY