detector.media
15.03.2006 17:29
"Бі-Бі-Сі" зосередиться на розважальних програмах

Розваги повинні стати пріоритетом для "Бі-Бі-Сі", упевнений британський уряд.
Як повідомляє ВВС News, уряд опублікував так звану "Білу книгу" (White Paper) - документ, де визначаються функції корпорації, її роль і структура. Виступаючи у вівторок перед парламентом, міністр культури Великобританії Теса Джоуелл заявила, що ті, хто платять за ліцензію, не хотіли б "дуже високоінтелектуальні програми".

"Тому в "Білій книзі" особливий наголос робиться на розважальну функцію ["Бі-Бі-Сі"]", - сказала міністр, виступаючи в Палаті громад. При цьому вона відзначила, що корпорація не повинна гнатися за рейтингами або копіювати успішні шоу інших каналів. При виробництві популярних програм слід зосередитися на "якості і впізнаваності", упевнена Джоуелл.

Крім того, уряд поставив перед корпорацією шість нових завдань. "Бі-Бі-Сі" ставиться як обов'язок: культивувати громядянську позицію і сприяти розвитку цивільного суспільства, сприяти освіті, стимулювати творчий підхід, відображати характерні риси народів, що населяють Британію, специфіку її регіонів і місцевих общин; представляти становище в світі для британської аудиторії, а Британію - для світової аудиторії; створювати "електронну" Британію, розширюючи поле для використання цифрових технологій і інтернет-ресурсів.

У "Білій книзі" йдеться про те, що плата за ліцензію на користування телевізором (з якої складається бюджет "Бі-Бі-Сі") стягуватиметься ще 10 років, при цьому рішення про величину плати ухвалять окремо. Крім того, документ передбачає створення трасту "Бі-Бі-Сі" замість існуючої зараз ради керівників.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY