detector.media
10.03.2006 17:39
"Телеглядацька асоціація батьків" звернулась до Нацради з проханням обмежити показ "Вікон" та "Дому-2"

На адресу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення надійшло звернення громадської організації «Телеглядацька асоціація батьків України» в якому, зокрема, зазначається: «Батьків обурює діяльність окремих телеканалів, які ігнорують вимоги діючого законодавства України, покликаного захищати суспільну мораль та права неповнолітніх телеглядачів у частині дотримання часу демонстрації фільмів із обмеженою глядацькою аудиторією. Батьки вважають, що позиція таких телеканалів може негативно вплинути на процеси дитячого виховання та сприяти занедбанню української культури та духовності.

Катастрофічною є ситуація, що склалася довкола необмеженого показу на телебаченні телевізійних програм, окремі з яких містять у собі сцени, лексику, розмови небезпечні для виховних процесів підростаючого покоління. Зокрема, батьки вважають, що показ таких телепередач на українському телеканалі ТЕТ як «Вікна з Дмиром Нагієвим», «Дім-2» повинен бути суворо регламентованим та здійснюватися лише в час, коли максимально обмежується доступ неповнолітніх глядачів до телебачення ( після 24.00)».

Всеукраїнська громадська організація «Телеглядацька асоціація батьків» у своєму зверненні до Національної ради  висловлює пропозицію щодо створення Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування телевізійних програм та передач при Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення, а також створення спільної робочої групи із залученням фахівців у галузі юриспруденції, культури, мистецтва, психології для підготовки проектів відповідних нормативних актів Національної ради та організації діяльності означеної вище Експертної комісії.

Прес-служба Національної ради  нагадує, що 08.02.06 р. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення № 99 «Про порушення вимог експертної комісії при Міністерстві культури і мистецтв України щодо трансляції програми  «Вікна з Дмитром Нагієвим» за що  ТК «ТЕТ», яка здійснювала цю трансляцію, оголошене попередження  з вимогою негайно припинити ефір цієї програми або перенести його на період з 00.00  до 06.00 години. 

Ухвалене також рішення Національної ради № 100, яким рекомендовано телекомпанії «ТЕТ»  призупинити трансляцію програми «Дім-2» до отримання відповідних експертних висновків.
На жаль, замість того, щоб виправити становище в ефірі, керівництво телекомпанії «ТЕТ» вдалося до інформаційних інсинуацій у пресі щодо начебто неправомірних дій Національної ради та звернулося із судовими позовами.



"Детектор медіа" за інформацією прес-служби Національної ради

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY