detector.media
07.03.2006 21:03
Голову Держкомтелерадіо звинувачено у зловживанні службовим становищем
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення констатувала факт порушення виборчого законодавства головою Держкомтелерадіо І.Чижем і звернулася з цього приводу до ЦВК для відповідного реагування.

У рішенні Національної ради, ухваленому 7 березня, зазначається: „Голова Держкомтелерадіо, зловживаючи службовим становищем, зобов’язав обласні державні телерадіокомпанії за державні кошти виробляти і розповсюджувати відеоролики за участю самого голови Комітету з роз’ясненням виборчого законодавства, які мають ознаки політичної агітації, що виходить за межі функцій Держкомтелерадіо, визначених чинним законодавством, і є порушенням ст. 71 Закону України „Про вибори народних депутатів України”.

Рішення ухвалене за поданням робочої групи з питань дотримання виборчого законодавства, яку очолює перший заступник голови Національної ради Ю.Сторожук. Запросити І.Чижа на засідання Національної ради не вдалося, оскільки того дня він, будучи кандидатом у народні депутати України, перебував у поїздці до Чернігова з традиційною нагодою виступити по обласних державних ЗМІ.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY