detector.media
22.02.2006 20:04
За "Чорноморку" заступився Президент, а Янукович дав своїм однопартійцям команду "відбій"

Президент України Віктор Ющенко доручив юристам дати професійну оцінку діям суддів, які прийняли рішення про закриття ТРК «Чорноморська» у Криму. Про це він сказав сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів у Києві, повідомляє прес-служба Президента. Водночас таку саму позицію Глави держави було озвучено на брифінгу у Секретаріаті. Йшлося про готовність Секретаріату надати адвокатів для захисту прав телекомпанії.

Глава держави підкреслив, що випадки утисків ЗМІ, подібні до ситуації з «Чорноморською», його обурюють, але, на жаль, не дивують. Україна роками жила за недемократичного режиму,  де непрозоро формувалися як суддівський корпус, так і медійна сфера. Відтак тепер влада, громадськість – і журналісти передусім – мають разом боротися за зміцнення принципів свободи слова, наголосив В. Ющенко. «Я закликаю, перш за все, не мовчати, реагувати на подібні випадки, насамперед у ЗМІ», – сказав Глава держави. Президент підкреслив, що свобода слова є одним з головних громадянських прав, яке забезпечує прогрес у демократичній країні.

Глава держави також закликав журналістів чесно та об’єктивно висвітлювати перебіг виборчої кампанії в Україні, правдиво інформуючи виборців про всі політичні сили.

Водночас, як повідомила прес-служба Партії Регіонів, Віктор Янукович видав розпорядження для лідерів кримської організації Партії регіонів з'ясувати всі обставини конфлікту навколо ТРК "Черноморская" і зробити все, щоб не постраждав журналістський колектив.

"Детектор медіа"

Татьяна Лебедева: «Судебный инструмент для политиков - удобный способ избавляться от критической информации в свой адрес»

Небезпечний прецедент

Журналисты Крыма призывают Партию Регионов и "Черноморку" пойти на "мировую"

"Черноморскую" ТРК лишили эфира по иску крымского блока "За Януковича!"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY