detector.media
20.02.2006 10:05
Термін прийому заявок на теледебати, які проводить канал 1+1, подовжено до 21 лютого

Прийом заявок для участі у передвиборних дебатах, які відбудуться на каналі "1+1", продовжено на два дні - на прохання самих партій.

Охочих взяти участь у дискусії в прямому ефірі чекатимуть до 21-го лютого включно. Далі список передадуть незалежній раді із питань діяльності медіа під час виборів. Її експерти зголосилися взяти на себе найпікантніший шмат роботи – розбити партії і блоки на пари опонентів.

За умовами дебатів, обирати партнерів самостійно цього разу учасники виборів не зможуть.Експерти припускають, що багатьох це примусить відмовитися від участі в дискусії взагалі. Пари опонентів оголосять 23 лютого о 22.10 у живому ефірі на каналі 1+1.Тоді ж відбудеться жеребкування, на якому визначать день дебатів для кожної пари.У знімальному павільйоні Теледебатів-2006 монтують декорації.

Учасникам дозволили приводити групи підтримки із партійними атрибутами.

Анна Безулик каже, що буде модератором. Жодних коментарів, а тим паче оцінок з її боку – це окремо виписано правилами дебатів.

Партії делегують на дебати п'ятьох "списовиків". Лідери – неодмінно з першої п”ятірки. Вони дебатуватимуть у першому турі. Запитання ставитимуть одне одному самі.

Загальний час для кожного - 4 хвилини. У другому раунді стомлених лідерів підтримають однопартійці.Дискутуватимуть вже 5 на 5.

Часу буде більше - по 5 хвилин на кожну політичну силу.Відстежуватимуть його персональні таймери.

Третя частина дебатів – відповіді на запитання експертів. На них виділятимуть 6 хвилин. За правилами, партії та блоки можуть або запросити своїх політфахівців, по двоє з кожного боку, або ж експертів обере на свій розсуд канал "1+1".

Експерт має право на два запитання, по одному до кожної партії . Якщо його запросила партія чи блок, час запитання вирахують із загального партійного хронометражу.

Загалом, кожна з партій або блоків отримає по 15 хвилин живого ефіру, але перед тим письмово зобов'яжеться дотримуватись правил дебатів, законодаства про вибори і Конституції.


Учасників теледебатів на "1+1" обиратиме Незалежна експертна рада  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY