detector.media
07.02.2006 16:20
У будинку Верховної Ради відкрився Форум видавців

Сьогодні в будинку Верховної Ради, одночасно з початком останньої сесії парламенту, розпочався книжковий ярмарок, у якому взяли участь понад 80 провідних видавництв України. Акція видавців має на меті звернути увагу законодавців на положення української книги.

Відкриваючи форум, письменники Віталій і Дмитро Капранови запросили депутатів, особливо тих, хто йде на вибори, сісти за круглий стіл для того, щоб сприяти покращенню ситуації на книжковому ринку України.

"Ми розраховуємо, що у Верховній Раді з'явиться лобі - 350 народних депутатів, які підтримають українські видавництва." - вказали вони.

Також письменники наголосили на тому, що Україна має відзначати міжнародний День Книги - 23 квітня: "У всьому світі в цей день урядовці, депутати і всі громадяни ідуть до книгарень і купують книги. Тому ми запрошуємо 23 квітня парламентарів зробити візит у відповідь, і завітати до українських книгарень."

В свою чергу, Голова Верховної Ради Володимир Литвин закликав депутатів робити все можливе, щоб українська книга мала перспективу розвитку.

"Я щотижня відвідую книжковий ринок на Петрівці." - розповів він. - "І мені дуже прикро, що там майже немає української книги, окремі острівки лише підтверджують цю закономірність. Люди повинні мати можливість купувати українську книгу. Також дуже потрібно, щоб у нас було більше творів, які примушують людей думати."

Далі Володимир Литвин висловив сподівання, що ВР в майбутньому стане центром не лише політичного, а й культурного життя. Саме тому, за його словами, потрібен перелік заходів, щоб покращити положення української книги.

Так, за словами президента Форуму видавців Олександри Коваль, видавці мають програму  підтримки української книги: "Насамперед український ринок потребує пропаганди читання та захисту від несанкціонованого ринку російської книги."

Форум видавців триватиме ще три дні - з 7 по 10 лютого. У програмі ярмарку передбачено зустріч кервіництва Верховної Ради з видавцями та письменниками, круглі столи з актуальних проблем ринку та інформаційної політики на книжковому ринку за участі провідних ЗМІ, депутатів і видавців. Також в рамках заходу відбудуться презентації книжок.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY