detector.media
19.12.2005 13:22
23 грудня на «5 каналі» прем’єра документального фільму «Україна в Раді Європи»
Автор сценарію – Ігор Слісаренко, режисер – Марія Білик.

Приводом для створення фільму стало десятиріччя членства України в найстарішій європрейській організації, що стежить за дотриманням демократичних норм, прав людини і верховенства права.

До фільму увійшли інтерв’ю з керівниками Ради Європи, українськими міністрами та депутатами.

Загалом фільм торкатиметься історії членства України в РЄ і, передусім, ролі РЄ в захисті демократії в нашій країні. А саме, «як Україна оголосила про мораторій на смертну кару, а Рада Європи отримувала інформацію про виконання вироків; як Кучма провів горезівсний референдум «за народною ініціативою», а Рада Європи пригрозила виключенням; нарешті, як Рада Європи допомагала врятувати крихку демократію під час виборів минулого року...»

Автори фільму використали багатющий архівний матеріал, який зберігся. За висловом І.Слісаренка, «там і вибрики Жириновського, і бійки в кулуарах, і пряма мова українських депутатів». «Звичайно, буде розповідь про те, як зросла впливовість Ради Європи за ці 10 років – сьогодні вона активний гравець в усіх європейських справах. Досить згадати, що днями РЄ ініціювала розслідування справи про таємні американські в’язниці в Європі..,» - зазначає І.Слісаренко.

Прем’єра документального фільму «Україна в Раді Європи» відбудеться 23 грудня о 22.00 в рамках програми «Час за Грінвичем». Після показу заплановано його подальше обговорення у студії, яке триватиме 20-25 хв.

„ТК” за інформацією прес-служба «5 каналу»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY