detector.media
05.12.2005 18:47
«Рамблер» запустив платний проект «Пошук по ЗМІ»
Компанія «Рамблер» запустила новий проект - пошук по архіву російських засобів масової інформації.

Сайт сервісу містить матеріали преси, які охоплюють останні п'ятнадцять років новітньої історії Росії. Rambler-пошук по ЗМІ - платна система доступу до архівів «Інтегрума», найбільшої електронної бази російськомовних документів. Як повідомляється, користувачам «Рамблера» відкриті близько 400 джерел центральної і регіональної преси (чверть колекції ЗМІ «Інтегрума»).

За допомогою «Рамблер»-пошуку по ЗМІ можна протягом короткого часу переглянути сотні газет, у будь-який момент отримати добірку матеріалів по потрібній темі, швидко вибрати тільки матеріали, що цікавлять, ще напередодні прочитати завтрашню пресу, знайти потрібну інформацію безпосередньо під час переговорів і отримати експрес-доступ як до свіжих, так і до архівних публікацій.

Пошук документів здійснюється безкоштовно. Однак, користувачеві доведеться оплатити доступ до повних текстів обраних документів: на 1 долар - три публікації на вибір (незалежно від обсягу документів).

Доступ до пошуку по ЗМІ клієнти можуть отримати через мобільний телефон, смартфон, КПК, PC і ін., підключений до комп'ютерної мережі (WAP, GPRS і т.п.). Оплатити експрес-доступ можна з мобільного телефону (МТС, «Билайн», «Мегафон»).

Як повідомили «Вебпланете» у «Рамблере», smі.rambler.ru - це спільний проект Rambler і компанії «Інтегрум», яка є правовласником унікальної електронної бібліотеки архівів російських ЗМІ за останні 15 років.

Проект smі.rambler.ru розроблявся спільно "Рамблером" і "Інтегрумом" протягом 2005 року. У нинішній версії проекту творці вивчають у польових умовах поточну інформаційну модель і користування цим сервісом.

За словами прес-секретаря "Рамблера" Олексія Бєляєва, "проект спрямований на широкі маси відвідувачів "Рамблера", у яких є періодична або постійна оперативна потреба одержувати доступ до свіжих або архівних масивів повідомлень ЗМІ".

IMI
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY