detector.media
25.11.2005 19:35
Кореспондент New York Times Вальтер Дюранті приховував найбільший злочин людства
Українці Нью-Йорку маніфестують перед New York Times, з вимогами відкликати Пулітцерівську премію Дюранті.

В п'ятницю 18 листопада на заклик Об'єднання українсь­ких американських організацій Нью-Йорку (United Ukrainian American Organizations of Greater New York) організовано маніфестацію перед будинком New York Times на 43-ій вулиці у Нью-Йорку.

Маніфестанти вимагали від New York Times повернути премію Пулітцера, отриману журналістом Вальтером Дюранті (Walter Duranty), з метою подальшої передачі цієї премії Україні. Дюранті, журналіст New York Times в СРСР з 1922 по 1941 рік, писав в своїх статтях, що "будь-яке повідомлення про голод є сьогодні перебільшенням або зловмисницькою пропагандою" (The New York Times від 24 серпня 1933 року).

Але Дюранті знав правду — він подорожував в Україні влітку 1933 року, і пізніше розповів британському дипломату Вільяму Странгу, що Україна "стекла кров'ю" і коло "10 мільйонів осіб загинули голодною смертю в минулому році у СРСР". Сталін „належно оцінив дезінформатора”, нагородивши його орденом Леніна та давши значну фінансову винагороду.

Нагадаємо, що до 70 річниці Голодомору українців 1932-33 відбулась всесвітня акція українців, протягом якої до Комітету Пулітцерівської премії були скеровані мільйони лістів з вимогою відкликати премію Дюранті. Тоді в акції взяли участь й члени Молодіжного Націоналістичного Конгресу.

New York Times так ніколи і не відкликала своєї рекомендації на отримання „кремлівським попихачем” премії Пулітцера.

За інформацією Націоналістичного порталу
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY