detector.media
07.10.2005 16:03
Віктор Ющенко готовий втрутитися в конфлікт каналів „Україна”, КРТ та Нацради. Але лобіювати чиїсь інтереси в обхід закону не буде
На сьогоднішній зустрічі з представниками регіональних та центральних ЗМІ Президент України Віктор Ющенко, відповідаючи на запитання журналістів каналу "Україна", які скаржилися на нібито неправомірні дії членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, та на відкритий лист каналу КРТ, зазначив: "Якщо ви вважаєте, що до цих скандалів має бути залучений Президент, я готовий взяти у вас це подання і зустрітися з членами Національної ради."

Президент пообіцяв зробити все, що в його компетенції щодо врегулювання конфлікту, але застеріг, що не підтримує неправомірної видачі ліцензій без конкурсу. "Тут багато людей, - зазначив він, - які можуть розказати, як роками їх телекомпанії домагались ліцензій чесно, через конкурс. А вам не організували ніякого конкурсу. Чи не викликає у вас протесту така процедура, коли мішками без дозволу роздавали до третини інформаційного сектора України? Чи це не інформаційний геноцид? Щоб вийти із цього конфлікту, у нас має бути розуміння, навколо яких цінностей ми збираємось єднатись. Подивіться на наш телевізійний простір. Хто дотримується ліцензій? Де духовні і моральні цінності, які мали б вживатися до нашої телевізійної продукції? Де українська складов, де національний продукт у цій сфері?" Також Президент наголосив, що він проти тих чи інших ревізій. "Щоб мені через декілька днів не сказали, що це черговий переділ інтересів з однієї владної команди до іншої, – зазначив він.- Нам треба всім стати на службу закону. Я пам"ятаю, як кілька місяців тому тут проходило пікетування тих каналів, які ви тут називали. Я закликаю, мої друзі, якщо мова йде про правову стежку, я готовий виступити гарантом законних прав, в політичному сенсі я приймати рішення не буду".

Наталя Данькова, „Детектор медіа”

Читайте також:

Ігор Курус: „Нацрада намагається і добудувати існуючі загальнонаціональні мережі мовлення, і підтримати місцевих мовників»

КРТ заявляет о новых притеснениях

Телеканалу «Київська Русь» не дозволили вести мовлення у 36 регіонах України

Секретар РНБОУ Петро Порошенко цікавиться тим, як протікає розслідування справи щодо нападу на журналістку телекомпанії КРТ

Журналистку канала «КРТ» Лесю Чепурную в субботу избили в Киеве

Телеканал «КРТ» заявляет о защите права на вещание

«Киевскую Русь» будут лишать частот

Телеканал "Киевская Русь" ищет помощи у российских властей и коллег
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY