detector.media
12.04.2005 12:49
"Репортери без кордонів" візьмуть під контроль "справу НТН"
11 квітня відома міжнародна організація "Репортери без кордонів" звернулася до української влади з застереженням стосовно тиску на телеканал НТН, повідомила прес-служба Громадської ради захисту свободи слова.

Матеріали на цю тему можна також прочитати на сайті "Детектор медіа":

Про що не згадують журналісти НТН. Репліка, І знову спекуляція... Як зазначає міжнародна організація "Репортери без кордонів", згадана заява "спричинена протестами журналістів телеканалу НТН проти намагань тиску на канал з боку Генеральної прокуратури України".

У зверненні зазначається, що ""Репортери без кордонів" пильно стежать за розвитком інформаційних структур в Україні від часу приходу президента Ющенка до влади. Ми нагадуємо українській владі про обіцянки, які вона давала з приводу захисту свободи слова. Відразу після того, як Ющенко став президентом, він заявив, що пріоритетом його уряду буде повага до незалежності преси. Журналісти не повинні ставати засобом для будь-яких спроб політичної помсти."

Крім "Репортерів", за повідомленням прес-служби ГРЗСС, свою стурбованість долею телеканалу НТН висловили й інші закордонні журналісти, зокрема білоруська газета "Навінкі" та Союз журналістів Батумі (Грузія), а також цілий ряд російських ЗМІ.

За інф. прес-служби ГРЗСС
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY