detector.media
04.04.2005 10:42
Мустафін: СДПУОбуде воювати зі ЗМІ
19 з'їзд СДПУ(о)ухвалив рішення про перехід партії в опозицію, а також розповсюдив заяву стосовно ситуації у ЗМІ.

Віктор Медведчук розкритикував партійні мас-медіа, сказавши, що "бойовий листок виключно для своїх членів має відійти у минуле", і дав доручення місцевим журналістам-есдекам писати фейлетонами і памфлетами.

Як пише далі Українська правда, тему мас-медіа Медведчук підняв не випадково – після революції партією остаточно втрачено контроль над новинами двох національних каналів – УТ-1 і 1+1. На ТЕТі новин немає, а на "Інтері" хоч і спостерігається спроба повернення темників, але цього разу, схоже, вона буде придушена самими журналістами.

Тему з обрізаними повноваженнями впливу СДПУ(о) на ЗМІ несвідомо підхопили й інші учасники з'їзду. Жінка з Тернополя обурено розповіла, що в місцевій газеті на одній шпальті надрукували гарну статтю про СДПУ(о) і тут же поруч погану. "Скажіть, ну як це сприймається народом?!", - запитала вона. "Це демократія!", - відповів хтось із залу, а Медведчук жестом підтримав цю відповідь, розповідає "Українська правда".

Але насправді через п'ять секунд ця жінка себе видала. "Уявляєте, в яку б газету ми не зверталися, розцінки за розміщення матеріалів у 10 разів вищі, ніж для будь-кого іншого! У десять разів! І незалежно, про якусь корисну акцію ця стаття чи ні..."

Відчув проблеми і керівник севастопольського відділення партії. Він побажав, "щоб у кожному регіоні ми мали свій "Інтер". Власник "Інтеру" Плужніков зробив вигляд, що не зрозумів, що його звинуватили у використанні каналу для потреб партії.

Але з цим не погодився Кравчук. "Та ну ви шо! Цей чоловік просто так образно висловився. Він не дивиться зараз "Інтеру" і не знає, що він уже мало чим відрізняється від "1+1". Але найкраще за всіх працює "5 канал" – вони найповніше розказали про наш мітинг на захист "Динамо", - прокоментував Кравчук спеціально для "Української правди" цей ганебний натяк.

Олексій Мустафін, якого обрали заступником Медведчука, сказав, що у відносинах зі ЗМІ "зараз партія у найгіршому стані". "В журналістському середовищі абревіатура СДПУ(о) асоціюється зі словом темник", - заявив Мустафін.

"Не викликають довіри слова, що як партія СДПУ(о) до цього не має відношення. Бо партія і партійне керівництво не зупиняло це. І ті, хто запроваджували цензуру, часто прикривалися ім'ям партії. І вищі керівники СДПУ(о) – я також визнаю свою провину – не давало їм відсіч... , ми Боюся, що в 2006 замість того, щоб розповідати про наші перевагибудемо воювати зі ЗМІ", - трагічно підсумував Мустафін.

Все це, щоправда, не завадило Мустафіну успішно стати заступником Медведчука. Він навіть підготував заяву СДПУ(о) про цензуру, яку також одноголосно ухвалив з'їзд на чолі з Медведчуком. У документі крім наїзду на нову владу було також два абзаци самокритики – і знову з анонімними зворотами.

УП
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY