detector.media
23.02.2005 13:37
Англійською та французькою „Євробачення” будуть вести Руслана та один із братів Кличків?
Вчора компетентне джерело повідомило „Телекритиці” деякі нюанси підготовки пісенного конкурсу „Євробачення-2005”. Зокрема, стало відомо, що арт-директором конкурсу призначено Михайла Ілька, який, як було зазначено, ніколи не виконував подібних робіт. Крім того, на думку деяких зацікавлених сторін, таке призначення мало б відбуватися шляхом проведення тендеру на дизайн та оформлення сцени. Також „ТК” дізналася, що ведучими шоу будуть, нібито, Руслана та один з братів Кличків (нагадаємо, що за правилами „Євробачення”, конкурс має вестися англійською та французькою мовами).

Прокоментувати і пояснити згадані моменти „ТК” попросила виконавчого продюсера „Євробачення” Павла Грицака.

По-перше, він зазначив, що для призначення людей на якісь посади проведення тендерів є необов’язковим. За його словами, це не суперечить законодавству. Він зауважив, що рішення щодо призначення арт-директора приймалося разом з Європейською мовною спілкою, яка „затвердила творчу концепцію, розроблену Михайлом Ільком, оцінивши її дуже високо”. „З ним, (М.Ільком - ТК) працюють партнери, також визначені Європейською мовною спілкою, зокрема, компанія „Спектр Плюс” по світлу, а також люди, які співпрацювали весь час до цього зі спілкою по сцені та ін.”, – додав П.Грицак.

А щодо ведучих, то „це все поки що „нібито”, - сказав він.

І підкреслив, що на його думку, „однозначно, ведучі повинні бути публічними особами, відомими в Європі”. „І Руслана, і Кличко підходять, мабуть, найкраще, виходячи з цього визначення,” – зауважив п.Грицак.

Стосовно мовного питання, він запевнив, що з „цим буде все нормально”. „Я вам скажу так. Це питання - під особливим контролем Європейської мовної спілки і поки що тут все нормально,” – наголосив виконавчий продюсер „Євробачення”.

"Детектор медіа"
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY