detector.media
Мар'яна Зінченко
09.05.2024 14:19
СБУ затримала прокремлівських пропагандистів у чотирьох областях України
СБУ затримала прокремлівських пропагандистів у чотирьох областях України
За викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Служба безпеки нейтралізувала ще одну мережу прокремлівських пропагандистів, які діяли в різних регіонах України. Зловмисники публічно виправдовували збройну агресію Росії та закликали до захоплення всієї території України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як зазначили у відомстві, для проведення інформаційних диверсій фігуранти створили десятки спеціалізованих профілів у відеохостингу «Ютуб» та популярних соцмережах.

Так, у Києві викрили місцеву жительку, яка вихваляла Путіна та війну Росії проти України. Жінка створила анонімну сторінку в тіктоку, де публікувала свої антиукраїнські дописи, переважну більшість її аудиторії становили мешканці Росії.

На Миколаївщині затримали очільника підпільної організації «молода гвардія більшовиків-ленінців», діяльність якої дистанційно координувала російська розвідка.

«За вказівкою окупантів їхні поплічники готували замовні публікації для підконтрольних кремлю міжнародних інформагентств. У цих статтях автори популяризували колишній радянський союз та закликали до його відновлення. Для конспірації учасники ворожого підпілля діяли порізно та підписували свої “твори” різними псевдонімами», — йдеться у повідомленні СБУ.

На Дніпропетровщині затримали ютуб-блогера, який співпрацював з командуванням Південного військового округу країни-агресора. Від окупантів фігурант дистанційно отримував завдання на поширення провокаційних відеосюжетів про війну в Україні. У замовних роликах їхній автор намагався дискредитувати Сили оборони та поширював фейки про ситуацію на фронті.

 У Харкові затримали чоловіка, який на власному ютуб-каналі вихваляв радянський режим та пропагував комуністичну символіку.

 «За викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності», — уточнили у відомстві.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру очільнику російської мілітарної організації під назвою «Кримпатріотцентр» Дмитру Полковникову.

 Читайте також: 

Фото: СБУ 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY