detector.media
07.05.2024 21:08
11 травня в Києві відбудеться спеціальний показ фільму «Порцелянова війна»
11 травня в Києві відбудеться спеціальний показ фільму «Порцелянова війна»
Після показу заплановано Q&A сесію із командою фільму
У Києві на глядачів чекає спеціальний показ документального фільму «Порцелянова війна», Гран-прі секції US Documentary фестивалю Sundance 2024. Подія відбудеться у межах Фестивалю американського кіно «Незалежність» за участі команди та героїв стрічки 11 травня о 15:00 у кінотеатрі «Жовтень». Після показу заплановано Q&A сесію із командою фільму. 
Цей фільм – спільна робота американця Брендана Белломо і харків’янина Слави Леонтьєва про українських художників-керамістів Славу, Аню та Андрія, які з початком війни вирішують залишитися і боротися, змагаючись із солдатами, на яких вони перетворилися.
«Порцелянова війна» - справжня кінематографічна перлина. Леонтьєву та співрежисеру Брендану Белломо вдається витончено вловити дисонанс між жахіттями війни та тендітною красою природи і мистецьких практик. Порцелянові вироби Ані та Слави оживають у витонченій анімації, яка знайомить глядача з історією їхніх творців та труднощами, які вони долають. 
Журі фестивалю Sundance відзначило роботу такими словами: «Саме створення цього документального фільму, в якому присутні пафос та зло, гриби та дракони, є прагненням до добра. Ми нагороджуємо його за важливий голос зсередини жорстокої війни в Україні, який закликає піклуватися про тих, хто готовий віддати власне життя, щоб зберегти гуманність у собі та в інших». 
Коли: 11 травня, 15:00
Де: Київ, кінотеатр «Жовтень» (вулиця Костянтинівська, 26) 
Вхід вільний за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/3WAeHYB4JMAXsr2L9 
Більше про фільм читайте тут.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY