detector.media
Марина Баранівська
07.05.2024 16:24
YouControl вдосконалив можливість перевіряти фізичних осіб
YouControl вдосконалив можливість перевіряти фізичних осіб
Завдяки появі блоку «Згадки в мережі Інтернет» онлайн-сервіс дає змогу переглянути дані про ту чи іншу особу навіть в тих джерелах, які не індексуються пошуковими системами.

Команда онлайн-сервісу YouControl повідомила, що доповнила «Перевірку фізичних осіб» новим блоком, де можна переглянути згадки про ту чи іншу особу в інтернеті. 

Розробники зазначили, що вдосконалена система враховує публікації навіть в тих джерелах, які не індексуються пошуковими системами.

«Це дає користувачам максимум інформації для аналізу і стане у пригоді співробітникам служби безпеки, юристам, керівникам та власникам компаній, а також журналістам, громадським активістам, зацікавленим в ґрунтовній перевірці осіб», — йдеться у повідомленні YouControl.

У блоці «Згадки в мережі Інтернет» можна знайти окремі дані про фізичних осіб, які згадуються у відкритому онлайн-доступі, тож персональні дані, визначені законами України «Про інформацію» та «Про захист персональних даних» залишаються захищеними, наголосили в YouControl.

Щоб перевірити ту чи іншу фізичну особу в системі YouControl, необхідно зайти у розділ «Медіа» у вертикальному меню зліва, а у ньому обрати блок «Згадки в мережі Інтернет». Цифра поряд з блоком показує кількість знайдених публікацій.

У блоці ви побачите:

Для пошуку можуть використовуватись дані про дату народження особи, її РНОКПП, серія та номер паспорта, якими на законних підставах володіє запитувач. Проте в результатах пошукових запитів відображатиметься лише повне ім’я, а також вірогідні дані про рік народження, телефон і фото особи.

ДОПОВНЕНО

У компанії YouControl уточнили відповідь на питання користувачів, яку саме інформацію збирають в межах нового блоку, де можна переглянути згадки про ту чи іншу особу в інтернеті. 

«Відповідаємо: агрегуємо дані з відкритих джерел про осіб, які, з високою вірогідністю, співпрацюють з окупаційною владою. Інформація про такі випадки найчастіше з'являється в місцевих медіа/Telegram-каналах на окупованих територіях. Такі канали часто створюють українські активісти, що в такий спосіб фіксують співпрацю певних осіб з агресором.

Відповідно, система YouControl не збирає дані ні про наших військових, ні про неповнолітніх. Мова йде про осіб, що пішли на співпрацю з агресором, перерізають “святкові стрічки” та призначаються на посади окупаційною владою», — зазначили в YouControl. 

У компанії переконані, що після деокупації колаборанти мають понести за свої дії відповідальність, і сподіваються, що інформація про таких осіб в YouControl посприяє цьому. Також розробники звертають увагу, що новий функціонал стане у пригоді журналістам, які працюють над розслідуваннями, зокрема про «російський слід».

Читайте також:

Як раніше писав «Детектор медіа», в YouControl Academy, створеній компанією YouControl, що підтримує однойменну аналітичну онлайн-систему для бізнесової аналітики, конкурентної розвідки та перевірки контрагентів, відкрили безкоштовний онлайн-курс з пошуку інформації з відкритих джерел «OSINT. Робота з реєстрами».

Фото: YouControl / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY