detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
02.05.2024 20:22
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 травня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 1 травня 2024 року
Російські агенти та політика.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «FreeДом».

У блоці телеканалу «Інтер» з російським політтехнологом Ростиславом Мурзагуловим говорили про політику в Росії. Він сказав, що зараз Росія — це країна пародій на судову систему, владні інституції та закони. Російські еліти вели війну за доходи з харчування російських військових, зокрема, цей дохід отримував Євгеній Пригожин. Також Мурзагулов додав, що фактично усі російські чиновники мають якийсь бізнес.

Дмитро Васильєв, український політичний коментатор, розмірковував про важливість створення спецтрибуналу для Росії.

У блоці «1+1» з економістом Олександром Савченком говорили про російську банківську систему.

З білоруським політичним оглядачем Вадимом Можейком у студії телеканалу «FreeДом» говорили про ставлення білорусів до війни. За його словами, для них спогади про війну — це особиста пам’ять про трагедію, тому вони не підтримують бойові дії. При цьому, це не корелюється з політичними поглядами населення. За словами Можейка, навіть серед прихильників самопроголошеного президента Олександра Лукашенка дуже низька підтримка війни.

Виконавча директорка форуму «Ялтинська європейська стратегія» Світлана Ковальчук розмірковувала над санкціями США та Великобританії проти Ірану. Вона сказала, що, попри санкції, виробництво балістичних ракет та БПЛА продовжується. Крім того, Іран й надалі працює над своєю ядерною програмою.


З представником видання The Insider Романом Доброхотовим говорили про роботу російських агентів за кордоном. Він розповів, що російські шпигуни розпочали свою роботу в Європі з 2008 року. І зараз росіяни готують нове покоління шпигунів 80-х років народження. Їх відправлятимуть до країн Європи під новими іменами. За словами Доброхотова, раніше на російських шпигунів не звертали увагу через те, що не розуміли їхню загрозу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY