detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
02.05.2024 15:43
Bihus.Info та «Жінки в медіа» увійшли в короткий список міжнародної премії Free Media Pioneer 2024
Bihus.Info та «Жінки в медіа» увійшли в короткий список міжнародної премії Free Media Pioneer 2024
Загалом у шортлист увійшло 11 медіаорганізацій зі всього світу

Міжнародний інститут преси (IPI) і Міжнародна програма підтримки медіа (IMS) оголосили короткий список медіаорганізацій, що претендують на нагороду IPI-IMS Free Media Pioneer 2024.

До короткого списку увійшло 11 організацій. Серед них дві українські — Bihus.Info та «Жінки в медіа».

«Ці видатні організації з усього світу йдуть назустріч цьому моменту, захищаючи свободу преси, заповнюючи критичні прогалини в якості, публікуючи розслідування або стимулюючи інновації в ЗМІ. Серед зростаючих загроз для незалежної журналістики ці організації є нагадуванням про силу та стійкість вільної преси», — характеризують номінантів організатори премії.

До короткого списку також увійшли:

«Ми надзвичайно раді потрапити до короткого списку цієї нагороди, яка відзначає вільні ЗМІ, особливо на тлі останніх випадків тиску на незалежних журналістів у нашій країні. Увага та підтримка незалежних ЗМІ з боку міжнародної спільноти має вирішальне значення для зміцнення демократичних цінностей в Україні. Ми продовжуємо протистояти як зовнішнім загрозам, так і внутрішнім проблемам, таким як корупція та неефективність окремих державних органів.

Але, як відомо кожному в нашій країні, незалежні ЗМІ можуть існувати лише в незалежній країні. Ми глибоко вдячні всім, хто бореться за нашу перемогу на передовій, і всім, хто підтримує Україну з-за кордону», — сказала команда Bihus.info.

«Для нас велика честь бути номінованими. З огляду на те, що «Жінки в медіа» були засновані лише 5 років тому, 2 роки з яких припали на пандемію та понад 2 роки повномасштабної війни, ця номінація має для нас особливе значення. Медіа відіграють вирішальну роль у сприянні розвитку гендерної рівності. Розширення прав і можливостей жінок у медіа є особливо важливим зараз, враховуючи російську військову агресію в Україні з 2014 року. У невеликих редакціях одна жінка часто обіймає кілька посад через брак персоналу та ресурсів. Наше дослідження показує, що низькі доходи в медіаіндустрії та мобілізація чоловіків сприяють переважанню жінок на керівних посадах в українських ЗМІ.

Українські журналістки справляються з багатьма завданнями та ризиками, адже вони не лише працюють у небезпечних умовах, а й піклуються про дітей та рідних. Як і мільйони інших жінок у всьому світі, вони щодня стикаються з гендерними проблемами. Ми тут, щоб висвітлити ці проблеми та допомогти нам через самопідтримку. Ми вразливі, але ми сильні», — відреагувала команда «Жінки в медіа».

Нагороду Free Media Pioneer вручать разом із нагородою IPI-IMS World Press Freedom Hero на спеціальній церемонії в рамках Всесвітнього конгресу IPI 2024 23 травня у Сараєво.

Нагадаємо, у 2022 році сім українських медіа отримали премію Free Media Pioneer від Міжнародного інституту преси. Це — Агенція розвитку локальних медіа «Або», hromadske, «Слідство.Інфо», StopFake, The Kyiv Independent, Ukraїner та «Українська правда».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY