detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
25.04.2024 12:55
«Інтерньюз-Україна» оголосила набір регіональних журналістів на «Марафон фактчекінгу»
«Інтерньюз-Україна» оголосила набір регіональних журналістів на «Марафон фактчекінгу»
Учасники проєкту зможуть взяти участь у конкурсі стипендій на виробництво матеріалів.

Громадська організація «Інтерньюз-Україна» оголосила про проведення серії тренінгів «Марафон фактчекінгу» для регіональних журналістів. 

Учасники тренінгів дізнаються: 

Також вони зможуть взяти участь у конкурсі стипендій на виробництво матеріалів. Під час написання статей їх менторитимуть експерти з фактчекінгу. 

Серед тренерів, які навчатимуть учасників проєкту, засновниця волонтерської ініціативи «Як не стати овочем», авторка і ведуча радіо- й телепрограм з інфогігієни Оксана Мороз; заступниця директора Могилянської школи журналістики НаУКМА, редакторка Stopfake Вікторія Романюк; аналітики від VoxCheck — фактчекінгового проєкту «Вокс Україна», команда якого викриває брехню, маніпуляції та російську пропаганду в Україні й за кордоном.

Навчання триватиме впродовж травня та червня 2024 року — офлайн та онлайн. Офлайн-тренінги пройдуть 14–15, 22–23, 29–30 травня та 5–6 червня. Онлайн-тренінги відбудуться 11 і 13, 18 і 20, 25 і 27 червня. 

Щоб отримати сертифікат, учасники мають відвідати один дводенний офлайн-тренінг і два дні онлайн-тренінгів.

Для участі у відборі необхідно заповнити реєстраційну форму. Дедлайн подання заявок — 1 травня 2024 року. Результати відбору кандидатам повідомлять до 3 травня.

Докладну інформацію про навчання — програму, логістичний план та покликання на зум-зустрічі — відібрані учасники отримають на електронні пошти після 8 травня. 

Серія тренінгів відбудеться за сприяння проєкту «Зміцнення правдивості, прозорості та демократії для протидії дезінформації», що фінансується урядом Канади.

Раніше повідомлялось про те, що фактчекери ініціативи StopFake запустили телеграм-бот для автоматичної перевірки фейків, на які громадяни натрапляють у соцмережах. Бот дає змогу перевіряти інформацію в текстовому, аудіо- та відеоформатах.

Фото: Getty Images 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY