detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
24.04.2024 14:09
Слідство ідентифікувало двох охоронців, які напали на журналіста Михайла Ткача на Київщині
Слідство ідентифікувало двох охоронців, які напали на журналіста Михайла Ткача на Київщині
Громадянам О. і Х. висунули звинувачення у перешкоджанні журналістській діяльності і передали справу до суду. Третю особу з відео встановити наразі не вдалося.

У справі про напад на журналіста «Української правди» Михайла Ткача під час виконання професійних обов’язків 17 листопада 2023 року в селищі Козин на Київщині з’явилися двоє обвинувачених — громадяни О. та Х. Обвинувальні акти щодо них скерували до суду. Про це йдеться у відповіді Офісу генпрокурора на запит «УП».

Як повідомили в ОГП, обом вказаним обвинуваченим інкриміновано вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 28 і ч. 2 ст. 171 КК України — перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Михайло Ткач у коментарі «Детектору медіа» повідомив, що обвинувачені — це ті охоронці одного з відвідувачів ресторану, які вчинили напад на нього.

Адвокатка Ткача Віра Крат повідомила в коментарі «ДМ», що обвинуваченими є особи, які зафіксовані на відео інциденту і яких слідству вдалося встановити. Третю особу, яка теж фігурує на відео, наразі не вдалося встановити.

За словами адвокатки, зараз справа перебуває на етапі розгляду по суті в Обухівському районному суді Київської області. Обвинувальний акт туди передали ще 4 січня 2024 року.

В ОГП додали, що матеріали досудового розслідування щодо ще однієї невстановленої особи 2 січня 2024 року виділені в окреме кримінальне провадження за цими ж статтями. Його розслідує Обухівське районне управління поліції.

Нагадаємо, у п’ятницю, 17 листопада 2023 року, близько 23:20 на журналіста «Української правди» Михайла Ткача здійснили напад біля ресторану «Тандир» у селищі Козин на Київщині.

Журналісти проводили зйомку біля ресторану, де помітили колишніх високопоставлених співробітників Офісу генпрокурора. Коли охорона одного з відвідувачів помітила зйомку, то почала світити дальнім світлом і блокувати авто журналістів. 

«Я вийшов з автомобіля, повідомив, що я журналіст “Української правди”. Охоронці почали мене блокувати, а один підійшов і вдарив по камері, а також наніс удар мені», — розповів Михайло Ткач. 

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу.

Фото: скриншот відео «УП»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY