detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
22.04.2024 07:46
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 квітня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 квітня 2024 року
Атака Ірану на Ізраїль та російські чиновники на війні.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом».

У блоці телеканалу «FreeДом» з  аналітиком Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Сергієм Жуковим обговорили фільм «20 днів у Маріуполі». Він сказав, що фільм викликав у російської пропаганди бурхливу реакцію, оскільки завдав удару по наративам. Зокрема, росіяни замовчують вбивства людей і брешуть про те, як у Маріуполі покращилось життя після їхнього приходу. Нагадаємо, що Український документальний фільм «20 днів у Маріуполі» отримав «Оскар» у номінації «Найкращий повнометражний документальний фільм».

З російським медійником Олексієм Левченком говорили про поїздки російських чиновників на війну. Він сказав, що існує декілька мотивацій їхати на тимчасово окуповані території, зокрема, втеча від злочинів, бажання отримати підвищення. Якщо ж люди йдуть саме воювати, то найчастіше вони намагаються уникнути покарання, яке їх очікує в Росії.

Ігор Яковенко, російський соціолог, говорив про реакцію російської пропаганди на атаку Ірану по Ізраїлю. Йшлось про те, що Росія та Іран союзники й атака на Близькому Сході — ще один етап війни.

Також цього дня повторили випуск програми «Люди доброї волі», який був в етері 16 квітня. Гостем програми був російський перекладач Михайло Крутіхін.

Про розвиток української оборонної системи розмірковував політичний коментатор Тарас Загородній. Він сказав, що оборонна система потребує грошей: аби залучити кошти можна скоротити чиновників або надрукувати додаткові гроші й запустити їх в економіку.

Засновник російського проєкту «Йдіть лісом» Григорій Свердлін говорив про пошук людей для російської армії: контракти змушують підписувати солдатів строкової служби, курсантів та ув’язнених жінок. Ба більше, повістки вручають разом із російськими паспортами. Свердлін припустив, що втрати російської армії становлять 20-30 тисяч на місяць. Тому наразі триває прихована мобілізація, яка поновлює ці втрати.


Про міжнародну політику Китаю розповідав політичний оглядач Дмитро Єфремов. Мова йшла про зустріч лідера Китаю Сі Цзіньпіна та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Також він додав, що наразі Китай змінює тактику комунікації з Європейським Союзом, зокрема з Францією та Німеччиною.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY