detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
19.04.2024 12:46
Володимир Зеленський: Україна готує технічні розробки, щоб блокувати російський сигнал у прикордонних громадах
Володимир Зеленський: Україна готує технічні розробки, щоб блокувати російський сигнал у прикордонних громадах
Президент заявив, що українські розробки мають забезпечити також доступ прикордонних громад до українського телесигналу.

Україна готує власні технічні розробки для блокування російського телесигналу та доступу до українських медіа у прикордонних з Росією громадах. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 18 квітня.

Президент повідомив, що 18 квітня на селекторній нараді обговорили інформаційну ситуацію в прикордонних громадах, зокрема доступ людей до українського телевізійного сигналу та блокування російської пропаганди. «Із цим теж мають допомогти наші власні, українські, технічні розробки», — сказав президент.

«Варто пам’ятати, що за російською пропагандою всюди слідує щонайменше дестабілізація і щонайгірше — спроба окупації. На всіх рівнях ми й партнери разом маємо протидіяти [цьому]», — сказав Зеленський.

Він подякував також усім лідерам, політика та громадським діячам у світі, «хто сприймає справді серйозно потребу захисту людей від дезінформації та всіх інших російських дестабілізаційних впливів».

Нагадаємо, у березні Кабінет Міністрів виділив з резервного фонду державного бюджету 152 млн гривень для блокування антиукраїнського телерадіомовлення у прикордонних областях країни. Комплекси з блокування телерадіосигналів з території Росії, Білорусі та Придністров’я встановлять на 45 локаціях прикордонної зони дев’яти областей.

Фото: пресслужба Президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY