detector.media
Олена Ярема
«Детектор медіа»
18.04.2024 21:31
Володимир Зеленський нагородив Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною»
Володимир Зеленський нагородив  Алена Делона  орденом «За заслуги перед Україною»
З самого початку повномасштабної війни легендарний французький актор висловлювався на підтримку українців.

Президент України Володимир Зеленський нагородив легендарного французького кіноактора Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною».

Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України у Франції Вадим Омельченко в соцмережах «Фейсбук» та Х

«Надзвичайно рідкісний і безпрецедентний жест щодо іноземця», — зазначив Омельченко.

В українському посольстві нагадали, що 88-річний Ален Делон з першого дня повномасштабної війни в Україні багато висловлювався на підтримку українців. А також про те, що знаменитий французький актор у 2022 році брав участь в інтерв’ю з Володимиром Зеленським і цитував Тараса Шевченка під час телевізійної програми.

«Пане Делон, дорогий Ален, я знаю, що ви перебуваєте в не дуже простій ситуації, і хочу сказати вам, що ви не самотні. У вас є багато шанувальників і людей, які вас люблять. Я і мій народ, ми завжди на вашому боці», —  заявив посол України.

L’ambassadeur d’Ukraine en France Vadym Omelchenko annonce en direct à @viguier_cyril sur @TV5MONDE que le Président Volodymyr Zelensky @zelenskyyua décerne la « l’ordre du mérite Ukrainien » à Alain Delon. Un geste rarissime et inédit à l’égard d’un étranger. pic.twitter.com/0QBTxDMr30

— TV5MONDE PRO (@TV5MONDE_pro) April 18, 2024

Як відомо, після інсульту, який Ален Делон переніс у 2019 році, стан його здоров'я погіршився. Крім того, він переживає складні часи у стосунках із сім'єю.

Нагадаємо, 23 вересня 2022 року Президент України Володимир Зеленський  говорив про велику війну в прямому ефірі програми «Face à Zelensky» суспільного мовника TV5 Monde. Участь в ефірі взяв також Ален Делон. 

Легендарний кіноактор  у цьому спілкуванні висловив підтримку українцям та своє захоплення їхнім героїзмом. І додав, що якби йому було на 60 років менше, він би пішов воювати в Україну проти росіян. 

Фото: gettyimages

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY