detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
18.04.2024 12:31
Російський музикант Джанго, родом з України, отримав підозру від СБУ
Російський музикант Джанго, родом з України, отримав підозру від СБУ
Олексій Піддубний публічно підтримав російське вторгнення, агітував за Путіна на псевдовиборах і заявляв, що необхідно «викорінити саму ідею українства».

Служба безпеки України оголосила підозру поп-рок-музикантові Олексію Піддубному, відомому під псевдонімом Джанго. Про це повідомили пресслужби СБУ та Офісу генпрокурора.

Повідомляється, що Піддубний є уродженцем України, але має російське громадянство.

За даними слідства, він публічно підтримав російське вторгнення в Україну, агітував за Володимира Путіна на псевдовиборах на окупованих територіях. Через свою медійну впізнаваність Піддубний регулярно виступає на кремлівських телеканалах, бере активну участь у пропагандистських акціях, зокрема щодо псевдореферендумів на окупованих територіях України.

Під час ефірів музикант закликав до захоплення України та підтримки російських окупаційних військ. А під час виборчої компанії 2024 року він був довіреною особою Володимира Путіна, агітував за нього в Росії та на окупованих територіях України.

Крім того, музикант масово поширює фейки про події на фронті та виправдовує агресивну війну проти України через власний телеграм-канал.

За даними правоохоронців, Джанго також підтримує тісні стосунки з ватажками псевдоугруповань «ЛНР» і «ДНР» і хизується нагородою від «голови Донецької народної республіки».

Слідчі заочно повідомили Піддубному про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

У разі затримання музикантові загрожує позбавлення волі на строк до 12 років. 

Олексій Піддубний народився 1969 року в Києві, починав музичну кар’єру в Україні, однак згодом переїхав до Росії і нині має російське громадянство. Він є лідером поп-рок-гурту «Джанго». З 2015-го відіграв на окупованих територіях Донеччини та Луганщини близько 100 концертів. У 2022 році підтримав російське вторгнення в Україну і заявив, що необхідно «викорінити саму ідею українства».

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY