detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
17.04.2024 19:00
ГУР: Росія готує інформаційну операцію проти України, щоб звинуватити її в незаконному обігу зброї в Африці
ГУР: Росія готує інформаційну операцію проти України, щоб звинуватити її в незаконному обігу зброї в Африці
За даними розвідки, Кремль намагатиметься звинуватити українських спецпризначенців у нібито використанні зброї іноземного походження під час бойових дій у Республіці Судан, поширюючи в медіа замовні публікації та сфабриковані знімки «трофейної» зброї американського походження.

Російські спецслужби готують чергову інформаційну спецоперацію проти України. За даними Головного управління розвідки Міноборони України, Кремль намагатиметься звинуватити українських спецпризначенців у нібито використанні зброї іноземного походження під час бойових дій у Республіці Судан.

Для цього пропагандисти хочуть оприлюднити, зокрема, в лівійських медіа замовні публікації та сфабриковані знімки «трофейної» зброї американського походження, які раніше захопилили найманці так званої ПВК «Вагнер» під час війни в Україні.

Росіяни прагнуть таким чином дискредитувати Україну та партнерів, а також звинуватити західних союзників у безконтрольному обігу зброї за участі України.

«Також Кремль намагатиметься акцентувати увагу, що елітні українські спецпідрозділи беруть участь у бойових діях в Африці в той період, коли росія веде геноцидну війну в самій Україні. Водночас у зв'язку з релігійними святами, що тривають у мусульманському світі, зокрема й у частині країн Африки, російські спецслужби були змушені фабрикувати необхідні фотоматеріали на території Білорусі», — поінформувала розвідка. 

У ГУР наголосили, що Україна та її Сили Оборони продовжують діяти в межах міжнародного права та статуту ООН, з повагою до суверенітету всіх країн та не причетні до будь-яких дій, пов'язаних з незаконним обігом зброї.

Напередодні в ГУР Міноборони України повідомили про те, що масове поширення в соцмережах роликів з українськими чоловіками, які називають себе «ухилянтами», є ворожою пропагандистською кампанією. Розвідка заявляє, що синхронність появи цих пісень та відео, анонімність їхніх авторів та просування їх організованими групами ботів свідчить про цілеспрямовану ворожу пропагандистську кампанію.

Фото: ГУР/фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY