detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
15.04.2024 15:55
Румунський воєнкор Ремус Черня: Обізнаність іноземної аудиторії про події на фронті впливає на постачання зброї Україні
Румунський воєнкор Ремус Черня: Обізнаність іноземної аудиторії про події на фронті впливає на постачання зброї Україні
Журналіст також зазначив, що в Румунії є відчутним вплив російської пропаганди, стратегія якої — все заперечувати та відкидати.

Що краще іноземна аудиторія буде обізнаною про події на фронті в Україні, то більше шансів матиме країна на якнайшвидше отримання зброї від країн-партнерок, тому військовим адміністраціям варто активно співпрацювати із закордонними журналістами. На цьому наголосив воєнкор Ремус Черня, який працює на прифронтових територіях України для Newsweek (Румунія), під час 2-ої Чорноморської безпекової конференції Міжнародної Кримської платформи, що проходить у місті Софія, повідомляє «Укрінформ».

«Важливо, аби іноземці мали можливість дивитися правду про Україну і знали багато про події на фронті, адже це впливає і на ситуацію із постачанням зброї. Правда і сила на боці України. І ми маємо прямо показувати, хто винний у цій війні, аби ні в кого не було сумнівів з цього приводу», — сказав румунський журналіст.

Ремус Черня також зазначив, що в Румунії є відчутним вплив російської пропаганди, стратегія якої — все заперечувати та відкидати.

«Російська пропаганда дійсно є в Румунії. Її стратегія — усе відкидати. Зʼявляються мільйони тролів, які кажуть: ти насправді в кіностудії, в Бухаресті, а не в Україні. Вони генерують багато коментарів, але насправді це один чи кілька людей, які ведуть діалоги від десятків акаунтів. Ці коментарі — частина великої інформаційної війни Росії», — сказав Черня.

За його словами, в нинішніх умовах просто показувати правду замало.

«Недостатньо показати правду, треба ще й довести це …бо боти будуть шукати нестикування та відкидати інформацію, що ви подаєте. У Румунії все ще багато людей, які діють не прямо на користь Росії, але намагаються поставити у тінь Україну, намагаються заплутати людей. Нам треба це розуміти й чинити опір», — наголосив воєнкор.

У своїй публікації «Укрінформ» уточнив, що 2-гу Чорноморську безпекову конференцію в Софії організували спільно Україна та Болгарія. Конференція є флагманським заходом Кримської платформи та головним майданчиком для обговорення й пошуку рішень проблем безпеки в Чорноморському регіоні. Партнерами конференції виступили Медіацентр «Україна» та Кримська правозахисна група.

Читайте також:

Фото: Кирило Євсеєв / «Укрінформ»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY