detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
09.04.2024 12:51
Швеція депортувала журналістку з Китаю, визнавши її загрозою національній безпеці
Швеція депортувала журналістку з Китаю, визнавши її загрозою національній безпеці
Повідомляється, що жінка роками тісно контактувала з китайським посольством і людьми, пов'язаними з китайським режимом, у Швеції.

Швеція вирішила депортувати журналістку з Китаю, яка жила в країні понад 20 років, після того як Служба державної безпеки країни (SÄPO) визнала її загрозою національній безпеці. Про це повідомляють шведський мовник SVT та The Local.

Повідомляється, що 57-річна жінка, імені якої не називають, прибула до Швеції майже 20 років тому. Вона була одружена зі шведом.

Журналістка щоденно публікувала статті на власних сторінках до 9 жовтня 2023 року, поки її не взяла під варту поліція безпеки (SÄPO). Її помістили ​​до центру ув’язнення в комуні Гуддінґе, де вона очікувала рішення суду.

В листопаді Міграційна служба Швеції видала наказ про депортацію жінки з довічною забороною на повернення. Вона оскаржила це рішення в Апеляційному суді з питань міграції. 4 квітня 2024 року уряд Швеції вирішив відхилити апеляцію. Рішення підписав міністр юстиції Ґуннар Стрьоммер.

«Інформація, якою володіє відомство, є дуже достовірною. Заявниця становить серйозну загрозу для безпеки королівства», — заявили представники SÄPO на засіданні міграційного суду. SVT зазначає, що жінка роками тісно контактувала з китайським посольством і людьми, пов'язаними з китайським режимом, у Швеції.

Адвокат журналістки це заперечив, наголосивши, що характеристика, яку Міграційна служба та SÄPO приписують його клієнтці, є «надзвичайно серйозною» та базується на «неправильній інформації».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY