detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
04.04.2024 18:40
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 квітня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 квітня 2024 року
Російська пропаганда та політика Китаю.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «FreeДом».

У блоці «Інтера» про спецтрибунал для Росії та очікування Франції від Китаю говорили з політичним оглядачем Станіславом Желіховським. Він сказав, що наразі усе йде до того, аби Китай менше підтримував Росію та не почав власної агресії проти сусідів.

Про ксенофобію в Росії говорили з російським політичним оглядачем Русланом Айсином. Він сказав, що російська влада підтримує подібні настрої, бо їм необхідно мати зовнішнього та внутрішнього ворога. Він додав, що невирішене національне питання може призвести до розпаду Росії. Але російській економіці необхідні мігранти, замістити їх у промисловості буде надзвичайно важко.

У гостьовій студії «1+1» про підготовку Білорусі до війни говорили з білоруським опозиціонером Франаком Вячоркою. Йшлося про те, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко хоче подобатись Володимиру Путіну, тому намагається рухатись у напрямку російських наративів. Вячорка додав, що останні чотири роки білоруські силовики постійно проводять навчання, на яких готуються боротись із мітингами й демонстраціями. Тому, якщо до війни й готуються, то ця війна буде з місцевим населенням.

З українським політичним коментатором Олегом Лісним говорили про російську пропаганду, зокрема ролик, який дискредитує мобілізацію в Україні. Лісний сказав, що росіяни вдосконалили використання української мови, але не змогли відчути український менталітет. Тому цей ролик краще працюватиме на російську аудиторію.


У програмі «На межі» говорили з головою правління «Української асоціації китаєзнавців» Вітою Голод. Вона розповіла, що протистояння між Китаєм та США може загостритися, проте до завершення виборів у Штатах китайці не прийматимуть рішень. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY